Pretraži ovaj blog

subota, 5. svibnja 2012.

Prvo i osnovno...


Pronađite vremena za fizičke aktivnosti ! 

Koga god pitate zašto se ne bavi sportom ili bilo kakvom fizičkom aktivnošću, odgovor je uglavnom uvijek isti - '' nemam vremena ''. To apsolutno ne može biti opravdan razlog. Izračunajte samo koliko vremena dnevno provedete pred televizorom... na računalu... da ne spominjem društvene mreže koje zauzimaju sve više vašeg vremena. Dovoljno je da 3 dana u tjednu odvojite samo po sat vremena za fizičke aktivnosti i brigu o vašem tijelu, rezultate ćete vidjeti odmah. Ukoliko ste stvarno jako zaposleni, odvojite po pola sata. Bolje manje nego nimalo.

Nakon što ste se motivirali za vježbanje, utvrdimo kada vježbati? Vježbajte bilo kada, izbjegavajte neposredno nakon većih obroka. Stranica poslovniforum.hr pojašnjava kako vježbanje nakon obroka neće biti učinkovito, budući da su nam stanice tada ''zatrpane inzulinom'' te se vježbanje suprotstavlja procesima probave koji se tada aktiviraju. ( detaljnije na http://www.poslovniforum.hr/about02/debljina.asp ).

Većina stručnjaka i web-stranica vezanih za fitness slažu se kako je ipak najbolje vježbati ujutro. Vježbanjem ujutro pripremate vaše tijelo za sve psihičke i fizičke napore tijekom dana. Ukoliko ujutro odradite svoju tjelovježbu spriječiti ćete da vas neki neplanirani događaji odvrate od toga kasnije. Iako će se u početku činiti naporno, vježbanje ujutro osigurati će vam dobro raspoloženje te ćete se jednostavno osjećati bolje. ( korisne savjete i više pogledajte na http://www.ordinacija.hr/budi-lijepa/fitness/jutro-je-najbolje-doba-dana-za-vjezbanje/ ).

Preporučljive su sve vrste aktivnosti. Šetajte, trčite, dižite utege, vježbajte yogu... Pronađite način vježbanja koji vam najviše odgovara te, po mogućnosti, tu i tamo izmjenite nešto u vašem programu kako vam ne bi dosadio.




Vježbajte ujutro! Ubrzati ćete metabolizam, sagorjeti kalorije, učvrstiti tijelo i pomoći uklanjanju masnog tkiva. Ljeto se bliži...

Broj komentara: 8:

  1. Pa to je prekrasno. Moze jedan post o tome kako se zdravo udebljati, za nas minijaturne? :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti Nina. Hvala i na dobrom prijedlogu. Biti će takav post, samo za tebe ;).

    OdgovoriIzbriši
  3. Može može! :D Što prije molim, ljeto se opasno bliži! :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ako se nekome teško natjerati jedan savjet- nabavite psa, još bolje ako je iz azila i tada su vam omogućene brojne aktivnosti a i uvijek ćete imati nekoga tko će vas tjerati ;););)

    OdgovoriIzbriši
  5. U potpunosti se slažem. I po oluji čak! :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš sam se u šetnji ;) sjetio jedne zanimljive aplikacije za mobitel koju si možete skinuti (Cardio Trainer). Pomoću nje pratite rute kojima se krećete, prikazuje prijeđene kilometre i potrošene kalorije pa eto ako nemate novaca za pravog trenera probajte ovog xD

    OdgovoriIzbriši
  7. Slašem se sa Hrcom ! :) Uvijek se cijeni dobar savjet ;)

    OdgovoriIzbriši